Zoek door veelgestelde vragen

Meterstanden

Het is mogelijk dat er maar 1 meterstand wordt gevraagd terwijl er 2 meterstanden op de meter staan. In dit geval heeft de netbeheerder één van de telwerken administratief op “inactief” gezet, omdat dit telwerk al enige tijd stilstaat. De stand die ingevuld moet worden is de stand van het actieve telwerk. Dit vult u in bij telwerk 1, ook wanneer de actieve stand op telwerk 2 staat op de meter.

Klik hier om uw meterstanden door te geven.

Per 1 januari 2017 gaat er administratief gezien een nieuw contract in. Deze willen we graag starten met actuele meterstanden zodat u een correcte factuur ontvangt.

Factuur

Op 1 januari gaat er weer een nieuw belastingjaar in, met door de overheid bepaalde nieuwe tarieven. In 2017 zijn de tarieven Opslag Duurzame Energie verhoogd ten opzichte van 2016. Daarnaast begint in januari de energiebelasting weer in de eerste en duurste schijf. Zodra u de eerste schijf doorlopen heeft en u de 2e en 3e schijf ingaat, daalt het aandeel energiebelasting op uw energienota.

Uw voorschot is gebaseerd op het door u opgegeven verwachte jaarverbruik. Niet op historisch verbruik. Daarnaast wordt er voor gas een hoger voorschot gerekend i.v.m. een hoger verbruik in de wintermaanden.