Regie over uw energie Voorkom oplopende kosten voor levering 2019

De elektriciteitsprijs voor levering 2019 begeeft zich op het hoogste niveau sinds 2015 en blijft stijgen. Neem nu de regie over uw energie en bepaal samen met ENGIE uw inkoopstrategie.

Gratis Energieplanner t.w.v. €1.299

Sluit uw energiecontract 2019 af voor 6 december, dan komt u mogelijk in aanmerking voor de gratis ENGIE Energieplanner. Een slimme tool die u inzicht geeft in uw verbruik en pro-actief helpt met besparen. Lees hier meer over de energieplanner en bekijk de actievoorwaarden.

Prijs energie stijgt fors

De prijs voor elektriciteit ligt ruim 132% hoger dan in 2016 en blijft maar stijgen. Ook de gasprijzen stijgen en zijn ruim 70% hoger ten opzichte van begin 2016. Een correctie hierop verwachten wij in 2018 niet. Er liggen diverse oorzaken ten grondslag aan de forse prijsstijgingen. ENGIE market Desk deed onderzoek.

Prijsstijging stroom:

 • Exorbitante prijsstijging van CO2 certificaten, veroorzaakt door de aantrekkende economie en politiek ingrijpen in het Emissiehandelssysteem.
 • De olieprijzen zijn gestegen doordat de Verenigde Staten zich hebben teruggetrokken uit de Iran-deal. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran kan betekenen dat vanaf november het aanbod verder wordt beperkt en de olieprijzen verder oplopen.
 • De olieproductie in Venezuela is sterk gedaald.
 • Wereldwijde vraag naar kolen stijgt door de groei in China en India.

  Gas:

  • Hoge olieprijzen
  • De reductie in gaswinning uit Groningen.
  • De hoge gasvraag voor elektriciteitscentrales die harder draaien vanwege de lage beschikbaarheid van Franse kerncentrales en minder productie van windmolens.
  • Herstellen van de lage voorraden vanwege de koude periode in het begin van 2018

   Ervaren adviseurs bij ENGIE Energie

   De ervaren adviseurs van ENGIE Energie volgen de markt nauwgezet en weten wat de laatste ontwikkelingen zijn, zowel op lokaal als internationaal niveau. Met deze kennis kunnen wij u helpen slimme inkoopbeslissingen te nemen. Waardoor u kunt besparen op uw energiekosten

   Scherp energiecontract, flexibele voorwaarden en maximale zekerheid

   Wilt u een scherp energiecontract met flexibele voorwaarden en maximale zekerheid? Vraag dan vandaag nog een gratis adviesgesprek aan met één van onze energie adviseurs. Of bel gerust met één van onze adviseurs op: 088 - 769 3000.