Encharge: geld terugverdienen met energie

Geld terugverdienen met energie

Met Encharge kunt u geld terugverdienen door flexibel om te gaan met energie. Als er meer of minder vraag naar energie is past ENGIE de energieproductie hierop aan. We zorgen dat er balans blijft in het energienet. Met Encharge helpt u daaraan mee. U kunt zo geld terugverdienen met energie.

Hoe werkt Encharge?

Samen bekijken we de mogelijkheden om uw energieverbruik te optimaliseren en te zoeken naar flexibiliteit in uw productieprocessen. ENGIE optimaliseert uw verbruik en dit levert u geld op. Hoe beter dit lukt, hoe meer geld u kunt terugverdienen. Uw productie blijft ongewijzigd. Encharge is een energieproduct waarbij u zelf 'in charge' bent en dus de baas blijft over uw processen.

Heeft u een noodaggregaat?

Als het in uw bedrijfsvoering mogelijk is om bij een verhoogde vraag naar energie over te stappen naar een noodstroomvoorziening dan levert u dit ook geld op.

Encharge: ook voor uw bedrijf?

Encharge is geschikt voor bedrijven die aan één of meerdere van de onderstaande situaties voldoen. Informeer bij uw accountmanager naar de exacte voorwaarden.

  • Bedrijven met een piekbelasting van > 5 MW
  • 3000 productie-uren per jaar
  • Energiekosten > 5% van de bedrijfsvoering
  • WKK of dieselaggregaat beschikbaar
  • Een productieproces dat geen volcontinu-capaciteit vereist

Meer informatie

Wilt u meer weten over Encharge? Vraag online een adviesgesprek aan of bel met onze afdeling Customer Service & Support: 088 769 5949.