EnSights

Weet wat u verbruikt met EnSights

Inzicht in uw energieverbruik geeft u de mogelijkheid om gefundeerde keuzes te maken. Keuzes die u helpen het energieverbruik en daarmee de kosten te beheersen. Door bijvoorbeeld apparatuur beter af te stellen, bedrijfsprocessen te optimaliseren of gedrag te verbeteren. De nieuwe online tool EnSights van ENGIE geeft u dat inzicht.

EnSights geeft op een overzichtelijke manier het verbruik voor al uw meters weer; per jaar, maand, week, dag, uur en zelfs tot ieder kwartier. Ook kunt u eenvoudig locaties vergelijken. Met EnSights krijgt u inzicht in het verbruik en kunt u bijsturen waar nodig om zo de energiekosten te beheersen. Dagelijks wordt in EnSights meetdata toegevoegd aan uw verbruikshistorie. Deze data wordt overzichtelijk gepresenteerd en omgezet naar inzicht in uw elektriciteit- en gasverbruik. U weet zo precies wat er wanneer en op welke locatie wordt verbruikt.

Bekijk de demo
en zie in een paar minuten tijd wat EnSights voor uw organisatie kan betekenen.

Uw voordelen

  • Altijd en overal inzicht in actueel en historisch verbruik
  • Helder overzicht van alle aansluitingen
  • Eenvoudig aansluitingen vergelijken en groeperen naar eigen wensen
  • Proactief informatie ontvangen via alerts
  • Voorkomen van onnodig en onverwacht gebruik
  • Alle informatie die u nodig heeft via persoonlijke rapportages
  • Besparen op verbruik en kosten

Extra opties

EnSights is moduleerbaar en naar behoefte te personaliseren. U kunt de basismodule uitbreiden met drietal modules:

1. Benchmarking
Met Benchmarking kunt u meerdere locaties of groepen met elkaar vergelijken op totaalverbruik,  op verbruik per m2 of aantal medewerkers. U kunt ook zelf een vergelijkingsindicator toevoegen die voor u relevant is. Zo ziet u welke locaties uw grootste energieverbruikers zijn en waar kansen voor energiebesparing liggen.

2. Budgetbewaking
Met Budgetbewaking genereert u op basis van actuele of te verwachten tarieven en verbruik  een budget voor het huidige of komende jaar . U krijgt hierdoor grip op de kosten en worden onvoorziene uitgaven voorkomen. Tevens kunt u een drempelwaarde in stellen waardoor u wordt gealarmeerd wanneer u uw budget dreigt te overschrijden.

3. Contractmonitoring
Doordat bedrijven steeds efficiënter werken, is de netwerkaansluiting niet altijd meer in verhouding met de ‘Piekbelasting’. Met Contractmonitoring krijgt u inzicht in welk vermogen (kW/kwartier) of capaciteit (m3 gas/uur) nodig is. Indien het mogelijk is om deze contractwaarden te verlagen, kunnen interessante besparingen worden behaald. Tevens kunt u een drempelwaarde instellen om proactief te kunnen reageren, zodat u boetes bij overschrijding voorkomt.

Manage uw energieverbruik

Bel 088 769 59 49, of stuur een e-mail naar support.zakelijk@engie.com