Rusland is tegen verdere productieverlaging

Rusland wil geen verdere productieverlaging en houdt zich aan de huidige overeenkomst met OPEC. Elk ander voorstel zal resoluut van tafel worden geveegd, meldden medewerkers van de Russische overheid aan Bloomberg.

Afgelopen mei kwamen OPEC en andere grote olieproducerende landen, waaronder Rusland, overeen de afspraken rondom de productieverlaging te verlengen tot eind maart 2018. Hiermee hopen de landen het overaanbod van olie in de markt tegen te gaan en de olieprijzen te stutten.

Oliekartel OPEC heeft later deze maand in Sint-Petersburg een informele vergadering. Er zal dan onder andere besproken worden in hoeverre de maatregelen voor het terugschroeven van de olieproductie effect zal hebben. Het zou volgens de Russische ambtenaren een verkeerd signaal naar de markt afgeven om zo kort na de afspraken in mei de olieproductie verder te verlagen.