Luchtfoto Nijmegen

Nieuwe levensfase

De Groene Delta van Nijmegen

De huidige samenleving vraagt om duurzame oplossingen voor het gebruik van warmte, mobiliteit en elektriciteit. De ontwikkeling van duurzame projecten in De Groene Delta van Nijmegen, zoals de uitbreiding van stadsverwarming, groen vervoer middels LNG en de opwek van groene stroom door middel van biomassa sluit hier naadloos bij aan. Daarnaast passen de plannen in de ambitie van ENGIE om de transitie naar duurzame vormen van energiegebruik te ondersteunen. Bovendien dragen de plannen bij aan de doelstelling van zowel de provincie Gelderland, de stad Nijmegen en ENGIE om het aandeel hernieuwbare energie continu te verhogen.

Toekomstvisie Centrale Gelderland

Centrale Gelderland sluit per 1 januari 2016 als gevolg van het Energieakkoord. ENGIE herontwikkelt het gebied tot Groene Delta van Nijmegen. De locatie biedt -mede door zijn ligging aan het water- goede kansen voor vormen van duurzame energie.

Informatieve links

Onderstaande links geven u meer informatie over De Groene Delta van Nijmegen of projecten als De groene hub, die betrekking hebben op duurzame ontwikkeling in Nijmegen.