corporate governance

Nieuws


ENGIE neemt EV-Box over, marktleider in elektrische mobiliteit

3 / 2017

ENGIE kondigt aan dat het de grootste Europese speler inzake laadoplossingen voor elektrische voertuigen, EV-Box, heeft overgenomen. Het in Nederland gevestigde bedrijf is één van de wereldmarktleiders inzake laadoplossingen- en diensten voor elektrische voertuigen met meer dan 40.000 laadstations in dienst.

Lees verder


Oliemarkt worstelt nog met oude olievoorraad

3 / 2017

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) schrijft in een rapport dat de internationale oliemarkt nog steeds te kampen heeft met de grote hoeveelheid olie die eind vorig jaar de markt overspoelde.

Lees verder


Wereldwijde uitstoot van CO2 stabiel, ondanks groei

3 / 2017

Volgens het IEA (Internationaal Energie Agentschap) is de CO2-uitstoot door de energiesector wereldwijd vorig jaar gelijk gebleven, voor het derde jaar op rij. Dit ondanks de stijging van de economie met 3,1 procent.

Lees verder


Aardgasvrije wijken door 'Green Deal'

3 / 2017

Minister Henk Kamp ondertekende samen met 30 gemeenten, 12 provinciën en 5 netbeheerders de Green Deal Aardgasvrije Wijken. Gemeenten laten 7 miljoen huishoudens hun woning verwarmen zonder aardgas.

Lees verder


Boete dreigt voor Vermilion na illegale gaswinning in Friesland

3 / 2017

Het Canadese gasbedrijf Vermilion heeft uit een gasput onder Heerenveen sinds eind november vorig jaar gas gewonnen zonder toestemming, naar nu blijkt.

Lees verder