corporate governance

Nieuws


Saudi-Arabië schrapt projecten vanwege lage olieprijs

4 / 2017

Vanwege de lage olieprijzen, waardoor de overheidsfinanciën onder grote druk staan, schrapt Saudi-Arabië miljarden aan niet afgemaakte projecten, aldus persbureau Reuters.

Lees verder


SodM adviseert: beperk Groningse gaswinning

4 / 2017

Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) heeft minister Kamp geadviseerd om op de lange termijn de gaswinning in Groningen langzaam af te bouwen. Beginnend met een verlaging van 24 naar 21,6 miljard kuub per jaar.

Lees verder


IEA: oliemarkt weer in evenwicht

4 / 2017

Na een lange periode van duidelijk overaanbod zijn de afgelopen periode vraag en aanbod op de oliemarkt min of meer in balans gekomen.

Lees verder


Meeste olieproducerende landen zijn voor verlenging productiebeperking

4 / 2017

Volgens Bijan Zanganeh, de Iraanse minister van olie, zijn de meeste olielanden voor verlenging van de huidige productiebeperkende maatregelen door oliekartel OPEC en niet-OPEC-landen.

Lees verder


Nieuwe ENGIE zonneparken

4 / 2017

ENGIE gaat nieuwe zonneparken ontwikkelen op de locaties van Centrale Bergum in Burgum, Eemscentrale in de Eemshaven en Maxima-centrale in Lelystad. De parken leveren gezamenlijk een vermogen van iets meer dan 11 MW. Bergum neemt daarvan 5 MW voor haar rekening, op Eems wordt 3,75 MW geplaatst en het park bij de Maxima-centrale levert 2,5 MW.

Lees verder