corporate governance

Nieuws


China claimt gas te kunnen halen uit "brandbaar ijs"

5 / 2017

Volgens de BBC zegt China erin geslaagd te zijn gas te winnen uit ijsachtige substanties. China claimt een grote doorbraak, omdat 'brandbaar ijs' oftewel methaanhydraat gezien wordt als de toekomst van de energievoorziening.

Lees verder


Green Team presenteert adviesrapport

5 / 2017

De Hanzehogeschool Groningen kan in 2025 stoppen met het verbruik van aardgas mits de onderwijsinstelling de adviezen opvolgt van The Green Quest. Dat blijkt uit het adviesrapport dat door een team van bekende duurzaamheidsexperts is gepresenteerd. Ook kan de onderwijsinstelling met de adviezen het restafval in 2025 met 92 procent reduceren en biedt het perspectief om van elke student een duurzame ambassadeur te maken en van iedere docent een duurzaam rolmodel.

Lees verder


Noordzee boorplatforms gebruiken voor groene energie

5 / 2017

In de toekomst kunnen boorplatforms in de Noordzee misschien worden gebruikt voor groene energie. Sinds kort werken 11 bedrijven en kennisinstellingen samen om te kijken hoe de platforms milieuvriendelijker kunnen worden ingezet. Deelnemende partijen zijn onder andere Shell, de NAM, Total en TNO.

Lees verder


Zwitsers stemmen voor groene energie

5 / 2017

De Zwitsers hebben afgelopen zondag gestemd via een referendum over een wet die ervoor moet zorgen dat er meer gebruik wordt gemaakt van duurzame energie. De wet genaamd 'Energiestrategie 2050' voorziet onder andere in een verbod op de bouw van nieuwe kerncentrales. Daarnaast komen er miljardensubsidies voor energie uit zon, wind, waterkracht en biomassa.

Lees verder


Importheffing VS zorgt voor hogere olieprijs

5 / 2017

Volgens Jeff Currie van Goldman Sachs zal de voorgenomen importheffing de Amerikaanse WTI-olie 30% duurder maken ten opzichte van Europese Brentolie.

Lees verder