corporate governance

Nieuws


Amerikaanse importheffing kan wereldeconomie vertragen

2 / 2017

Economen van UBS stelden in een onlangs verschenen rapport dat de importheffing van de VS de nationale groei zal stimuleren, maar desastreus zal zijn voor de wereldeconomie. Volgens UBS is dit te vergelijken met het instorten van de olieprijs van de afgelopen jaren.

Lees verder


Proefboringen Schiermonnikoog toegestaan, maar ENGIE ziet er vanaf

2 / 2017

ENGIE wil geen proefboringen meer verrichten boven Schiermonnikoog, ondanks de verklaring van de Raad van State dat alle bezwaren daartegen ongegrond zijn.

Lees verder


Schultz geeft startsein voor aanleg eerste Nederlandse energieneutrale snelweg

2 / 2017

Minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) heeft op donderdag 16 februari met de Nuna Solar auto het startsein gegeven voor de aanleg van de eerste Nederlandse energieneutrale snelweg: de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost. Over een lengte van ruim 13 kilometer wordt de A6 naar 4 rijstroken per rijrichting verbreed en voorzien in zijn eigen energiebehoefte door middel van zonnepanelen.

Lees verder


In Europa is kolen ingehaald door windenergie

2 / 2017

Kolencentrales zijn, als tweede energiebron van Europa, ingehaald door windturbines. De totale capaciteit van alle windparken in de EU bedraagt meer dan dat alle kolencentrales samen aan energie kunnen leveren, aldus de Europese brancheorganisatie WindEurope.

Lees verder


Vier energiebedrijven gaan groene stroom leveren aan Rijksoverheid

2 / 2017

Energiebedrijf ENGIE heeft samen met Eneco, Greenchoice en Nuon de aanbesteding gewonnen voor het leveren van groene stroom aan de hele Rijksoverheid. Het betreft ongeveer 1.000 gigawattuur per jaar verdeeld over bijna 6.500 aansluitingen vanaf 2018 tot en met 2022.

Lees verder