Samen verduurzamen

Onze huidige wereld vraagt om een energie efficiënte en duurzame maatschappij en verwacht dat bedrijven een actieve rol spelen in deze transitie. Regels worden strenger en de lat ligt steeds hoger. U wilt verduurzamen, maar waar begint u? Om u meer inzicht te geven in de veranderingen, helpen wij u om de stap naar een duurzame energiehuishouding te maken.

Duurzame oplossingen voor uw organisatie

Groene elektriciteit

Energie met toekomst. Bij de opwekking van Groene Elektriciteit komt geen extra CO2 vrij.

Groen Gas

Wilt een bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot? Met Groen Gas vergroent u uw gasverbruik.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen wekt u zelf energie op voor uw bedrijf. U verkleint de CO2-uitstoot van uw bedrijf én u bespaart op uw energiekosten.

Laadpalen

Met elektrische laadpalen op uw eigen parkeerterrein helpt u klanten en medewerkers die elektrisch rijden en zet u een weer een extra stap richting duurzaamheid.

Whitepaper Van Label C tot EED

Er zijn al veel bedrijven in Nederland die zelf initiatieven nemen om energiebesparing te realiseren en duurzame ambities hebben opgenomen in hun strategie. Er gelden uiteenlopende regels voor grote en kleine organisaties en voor verschillende typen bedrijfslocaties. Wilt u weten wat het voor uw organisatie betekent?
Vraag dan onze gratis whitepaper ‘Van Label C tot EED’ aan.

Duurzame activiteiten van ENGIE

Zonneparken

De zonneparken van ENGIE laten de duurzame ambities van ENGIE in Nederland zien. Op de locaties Nijmegen (4.000 panelen) en Zwolle (3.500 panelen) zijn de zonnepanelen geplaatst op een gebied van ieder ongeveer 1,5 hectare. Samen nemen de panelen daarmee ruim vijf voetbalvelden in beslag. De zonneparken hebben een vermogen van bijna 2 MW, en leveren voldoende elektriciteit voor zo’n 540 huishoudens. Zij behoren daarmee tot de grootste in Nederland. Hieronder vier voorbeelden van zonneparken die ENGIE gerealiseerd heeft.
Zonnepark Jaarbeurs

Zonnepark Jaarbeurs

Panelen: 1500
Capaciteit: 0,38 MW
Huishoudens: 250
Zonnepark Veendam

Zonnepark Veendam

Panelen: 627
Capaciteit: 169 KWp
Zonnepark Nijmegen

Zonnepark Nijmegen

Panelen: 4000
Capaciteit: 1,04 MW
Huishoudens: 540
Zonnepark Zwolle

Zonnepark Zwolle

Panelen: 3500
Capaciteit: 0,87 MW
Huishoudens: 540

Centrale Gelderland

Sinds 1936 is het terrein bij de aansluiting van de Waal en het Maas-Waal kanaal in gebruik voor grootschalige elektriciteitsproductie. Op de locatie hebben meerdere energiecentrales gestaan. De huidige centrale 'Gelderland 13' is eind 2015 gesloten, na bijna 35 jaar trouwe dienst in het landelijke hoogspanningsnet. Deze sluiting is het gevolg van het Energieakkoord voor duurzame groei uit 2013 waarin onder andere de sluiting van 5 Nederlandse kolencentrales uit de jaren tachtig geregeld werd. Naast sluiting en sloop van de centrale, besloot ENGIE ook voor duurzame herontwikkeling van het terrein. De insteek is om nieuwe duurzame vormen van energieopwekking op een slimme manier te combineren met bijvoorbeeld nieuwe (watergebonden) bedrijvigheid.
Blijf hier op de hoogte van de duurzame ontwikkelingen bij Centrale Gelderland.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Wilt u weten hoe ENGIE uw organisatie kan helpen met verduurzamen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of bel met onze adviseurs via 088 769 3000.